Delfini şi lei de mare, folosiţi ca soldaţi de către armata rusă. Rusia va folosi din nou animalele marine, în special delfinii, pentru apărarea bazelor sale militare, o practică abandonată după dezmembrarea Uniunii Sovietice. Decizia ar putea avea legătură cu faptul că Pentagonul a hotărât să-şi asigure de anul viitor apărarea submarinelor sale nucleare cu ajutorul delfinilor şi al leilor de mare în regiunea Kitsap, în statul Washington.
Delfini şi lei de mare, folosiţi ca soldaţi de către armata rusă. Rusia va folosi din nou animalele marine, în special delfinii, pentru apărarea bazelor sale militare, o practică abandonată după dezmembrarea Uniunii Sovietice.
Decizia ar putea avea legătură cu faptul că Pentagonul a hotărât să-şi asigure de anul viitor apărarea submarinelor sale nucleare cu ajutorul delfinilor şi al leilor de mare în regiunea Kitsap, în statul Washington.
"Am vrea ca animalele noastre să acţioneze în aceeaşi manieră cu leii de mare americani", spune directorul Institutului de biologie marină din Murmansk.
Cu ajutorul "leilor de mare americani se plasează mine pe instalaţii, se filmează fundul mării inamice şi se înregistrează radiaţiile", explică savantul.
Zece animale sunt dresate în prezent pentru a localiza mine, a plasa obiecte pe suprafeţe şi a-i ajuta pe scafandri. Delfinii şi leii de mare vor fi capabili de asemenea să ucidă un inamic, dacă li se ordonă să facă acest lucru.
Cercetările lui Ghenadi Matimov sunt finanţate de Academia rusă de ştiinţe şi de Marina rusă.
Delfini şi lei de mare, folosiţi ca soldaţi de către armata rusă. Rusia va folosi din nou animalele marine, în special delfinii, pentru apărarea bazelor sale militare, o practică abandonată după dezmembrarea Uniunii Sovietice. Decizia ar putea avea legătură cu faptul că Pentagonul a hotărât să-şi asigure de anul viitor apărarea submarinelor