Juristul băcăuan a obţinut numeroase premii pentru proză ştiinţifico-fantastică, iar visul său este să publice o carte de bucate. A fost muncitor la Combinatul de Prelucrare a Lemnului Bacău până la Revoluţie, apoi a intrat în presă, unde s-a impus prin acurateţea scrisului şi dezvăluiri senzaţionale, pentru ca în final să ajungă un jurist de mare succes.
În concluzie, se poate spune că şi cariera lui Adrian Ionescu a avut o traiectorie ştiinţifico-fantastică. Dacă perioada cât a fost „om al muncii“ şi ziarist a apus, realizările sale pe plan literar rămân de actualitate. „Mi-a plăcut întotdeauna să citesc romane ştiinţifico-fantastice. În timpul liceului aveam ore după-amiaza. Plecam de dimineaţă de acasă şi stăteam ore întregi la bibliotecă, unde citeam“, îşi aminteşte Adrian.
Prima lui creaţie a fost premiată cu 100 de lei
Atracţia pentru creaţiile SF l-a adus în 1984 în asociaţia „Clepsidra“, un club al pasionaţilor de literatură ştiinţifico-fantastică din Bacău. Aici a avut ocazia să se întâlnească cu oameni grei în domeniu, precum Răzvan Haritonovici, Ovidiu Bufnilă şi Alexandru Ungureanu.
„Atunci am început să scriu proză. Fiecare creaţie era citită la cenaclu şi de fiecare dată colegii mei o demontau bucată cu bucată. O luam de la capăt, dar de fiecare dată mi se întâmpla la fel“, povesteşte scriitorul. Fire încăpăţânată, Adrian Ionescu a avut puterea să refacă orice creaţie şi uşor-uşor a învăţat şi secretul „atmosferei“ într-o operă SF. Prima operă de succes, o proză foarte scurtă, de o jumătate de pagină, a fost publicată într-un ziar din Iaşi.
„Am primit chiar şi un premiu, 100 de lei, din care am cumpărat şampanie şi cafea şi mi-am servit colegii. Simţeam că am apucat pe un drum greu, dar pe care mă aşteptau satisfacţii mari“, spune Adrian. Rezultatele au venit din 1988, când a luat premiul special al