Compania Atlassib, specializata pe transportul rutier de persoane, controlata de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, a transportat in primele noua luni anul acesta 495.000 de pasageri, in scadere cu aproape 7% fata de perioada similara a anului trecut.
"Operam cu o flota de 250 de microbuze pe rutele internationale. Nu am redus din numarul masinilor cu care ajungem in Spania, Italia, Germania, Austria, Anglia si alte tari. Daca pana acum numarul pasagerilor era in scadere, cred ca ultima parte a anului va aduce o incetinire a ritmului de scadere. Per total insa vom finaliza anul acesta cu o cifra de afaceri si cu un numar de pasageri mai mici cu 10%, asa cum am estimat la inceputul anului", a spus cel mai bogat om de afaceri din Sibiu, Ilie Carabulea, care controleaza pe langa grupul Atlassib si peste o treime din Banca Comerciala Carpatica. Compania de transport rutier international a finalizat primul semestru al anului cu o cifra de afaceri de 118 milioane lei (27,4 mil. euro), mai putin cu 9% in lei fata de aceeasi perioada a anului anterior. Anul trecut, grupul Atlassib, in care lucreaza 1.300 de angajati, a avut o cifra de afaceri de 66 milioane de euro, nivel aproape similar cu cel din 2007.
Cea mai mare parte a cifrei de afaceri o au transporturile spre Spania si Italia, aproape 60% din veniturile totale, potrivit actionarului majoritar.
Pe piata transportului rutier de persoane exista in prezent doi mari jucatori, Atlassib, controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea, si Eurolines, controlat de Dragos Anastasiu, aceste companii operand insa rute internationale si nu interne. Si reprezentantii operatorului Eurolines estimeaza o scadere cu 20% a afacerilor dar si a traficului de pasageri pana la sfarsitul anului.
Ilie Carabulea, care mai controleaza si operatorii rutieri de curse interne Transdara sau Transmixt, spune ca intentioneaz