Unul dintre cele mai versatile alimente, iaur-tul, poate fi consumat atât ca atare, cât şi ca ingredient într-un fel de mâncare, în funcţie de preferinţele culinare ale fiecăruia. În afară de faptul că este foarte gustos, acest produs are pentru sănătate beneficii recunoscute ştiinţific, iaurtul fiind indicat în mai toate regimurile alimentare recomandate în timpul convalescenţei.
Potrivit istoricilor, iaurtul există în vieţile şi bucătăriile noastre de aproximativ 6.000 de ani. Element de bază în multe diete de inspiraţie orientală şi asiatică, iaurtul nu doar conferă un gust deosebit mâncărurilor pe care le completează, ci, aşa cum spuneam, are un cuvânt de spus în păstrarea sănătăţii. Probioticele - culturile active care se găsesc în compoziţia iaurtului - ajută digestia, stimulează sistemul imunitar şi au o eficienţă dovedită în tratarea a numeroase tulburări intestinale, de la dureri „comune“ de stomac şi până la ulcer. Dacă vă hotărâţi să încorporaţi iaurtul în alimentaţia dumneavoastră datorită probioticelor, este bine să ştiţi că aceste culturi active se distrug atât la temperaturi înalte, cât şi la temperaturi prea scăzute. Prin urmare, dacă vreţi să vă bucuraţi de beneficiile iaurtului, nu trebuie să expuneţi produsul la căldură şi nici să îl îngheţaţi.
Întrucât pe piaţă există o sumedenie de feluri şi mărci de iaurt, poate fi destul de dificil să alegeţi un sortiment care să fie potrivit pentru nevoilor dumneavoastră. Dacă vă interesează doar gustul produsului, puteţi alege orice variantă de iaurt. Dacă, totuşi, căutaţi să beneficiaţi la maximum de proprietăţile sale în cadrul unei alimentaţii sănătoase, iată ce trebuie să ştiţi pentru a alege produsul potrivit.
Despre culturile active şi conţinutul de zahăr
Acesta este primul pas către alegerea unui iaurt bun pentru sănătate. Culturile active sunt elementele „mag