- Economic - nr. 430 / 2 Decembrie, 2009 In Piata agroalimentara din Sighisoara, standurile cu marfa sunt arhipline, cu o diversitate de produse, demna de toata lauda. Piata, in ultimul timp, a devenit mai bine organizata, comertul cu produse agricole este impartit in doua sectoare: cel al producatorilor particulari si cel al comerciantilor. Se observa o mai mare acuratete si grija fata de marfa expusa. Raioanele cu produse agroalimentare alterneaza de la soiurile de mere pana la struguri, ceapa, cartofi, ardei, ridichi, morcovi, patrunjel. In general, gasesti toata gama de produse. Cert este ca se afla marfa pentru orice buzunar, desi producatorii, veniti de prin partile Aradului, Olteniei, Buzaului, Brasovului - zona Fagarasului, Dambovita, Harghita, Sibiu, si cei autohtoni, cu totii se plang de faptul ca omul de rand nu are bani, puterea de cumparare este scazuta, ceea ce-i nemultumeste pe producatori, nevoiti fiind sa reduca preturile produselor expuse spre vanzare, cu mult peste pretul preconizat sa-l obtina. Denota ca proverbul cu socoteala de-acasa, care niciodata nu se potriveste cu cea din targ, este mai actual ca oricand, avandu-si obarsia bine inradacinata in mentalitatea targovetului autohton. Kilogramul de cartofi oscileaza intre 0,70 bani si 1 leu, varza 1,5 lei/kg, merele "Golden, Ionatan" -1- 1,5 lei, strugurii 5 lei, morcovii, ridichile de toamna 3 lei, patrunjelul, telina _ 2 lei, conopida 3 lei, ardeiul iute 2 lei, sfecla rosie 2 lei, ceapa rosie 2 lei, gogosarii 2 lei, perele 4 lei, rosiile 5 lei, vinetele 7 lei. Uriasii dovleci comestibili, adusi din comuna Idrifaia, sunt vanduti la 2 lei/kg. Dupa spusele producatorului, samanta dovlecilor este adusa din Germania, priindu-le de minune pamantul din zona noastra, ca dovada, cresterea, marimea si greutatea acestora. Vasile V. Luca - Economic - nr. 430 / 2 Decembrie, 2009 In Piata agroalimentara