Deţinător al centurii negre, Dumitru Danciu a înfiinţat, împreună cu Simion Băluţă, Clubul „Gemina” de karate, club care a crescut campioni naţionali, balcanici, europeni şi mondiali.
Data naşterii: 14 octombrie 1954, Abrud, judeţul Alba
Educaţie: absolvent al Politehnicii din Timişoara
Starea civilă: căsătorit, două fete
A început cu judo, pe când era în anii de liceu, dar nu îl atrăgea în mod deosebit pentru că i se părea prea brutal. Aşa că la Timişoara, în perioada studenţiei, a trecut la karate. „Sunt şi o fire mai rapidă, mi s-au potrivit karatele şi mi-au plăcut. Sportul care ţi se potriveşte, îl simţi“, spune sensei Dumitru Danciu, deţinător al centurii negre cu 6 Dan. A fost în anul 1982 campion naţional, la categoria 60 kg. „Campionatul s-a ţinut l-a Arad. În finală mi-am rupt nasul“, povesteşte Dumitru Danciu. A făcut karate cu sensei Frank Anderson, antrenor american care timp de 15 ani a venit periodic în Alba Iulia şi care are centura neagră cu 8 Dan. „Frank Anderson m-a adus pe adevărata valoare a karatelor, m-a făcut să înţeleg teoria, întrucât acest sport are o parte teoretică foarte importantă, pe care ajungi să o pricepi doar de la o anumită vârstă. Efectiv, karatele nu le simţi decât după ce ajungi la centura neagră“, afirmă Dumitru Danciu.
A înfiinţat clubul de karate „Gemina D.B.P“
Încă din perioada studenţiei se gândea să înfiinţeze un club de karate. A şi făcut-o, dar clubul „Apulum“, cum se numea atunci, şi-a desfăurat activitatea până în 1990 sub umbrela unui alt sport – judo, pentru că în perioada comunistă karatele nu erau bine privite. „După 1990, am constituit Clubul Gemina D.B.P împreună cu colegul Simion Băluţă, la rându-i karatist, are centura neagră cu 5 Dan. Este un om deosebit, cu care mă înţeleg foarte bine“, spune antrenorul de karate. Ulterior, Dumitru Danciu şi Simion Băluţă au