Căderea în recesiune i-a făcut pe 45% din managerii din Europa Centrală şi de Est să ajungă la concluzia că şi-au ales greşit domeniul de activitate. Mai mult, o treime din manageri afirmă că, în momentul în care vor avea ocazia, nu vor ezita să-şi schimbe, chiar şi radical, sectorul de activitate, reiese din datele unui studiu realizat de compania de executive search Anderson Willinger în rândul a circa două sute de persoane cu poziţii de conducere din regiune. &bdq
Căderea în recesiune i-a făcut pe 45% din managerii din Europa Centrală şi de Est să ajungă la concluzia că şi-au ales greşit domeniul de activitate.
Mai mult, o treime din manageri afirmă că, în momentul în care vor avea ocazia, nu vor ezita să-şi schimbe, chiar şi radical, sectorul de activitate, reiese din datele unui studiu realizat de compania de executive search Anderson Willinger în rândul a circa două sute de persoane cu poziţii de conducere din regiune. „Din experienţa noastră, 80% din managerii care vor să-şi schimbe domeniul de activitate chiar o fac în circa un an de la luarea deciziei“, spune Jana Schovankova, directorul de PR al Anderson Willinger.
Rezultatele studiului se află în legătură directă cu aşteptările pe care respondenţii şi le formaseră înainte de prăbuşirea economiei şi, automat, cu dezamăgirea de care au avut parte în ultimele luni. Prin urmare, cea mai mare parte a managerilor afirmă că nu se mai aşteaptă să avanseze în funcţie în viitorii doi ani, ceea ce nu corespunde cu ritmul de promovare cu care fuseseră obişnuiţi anterior crizei şi care, în unele cazuri, le fusese promis. Apoi, principalele nemulţumiri sunt legate de nesiguranţa locului de muncă şi de stresul la care sunt supuşi în plus în această perioadă, în care sunt nevoiţi să preia şi sarcinile colegilor lor concediaţi.
Din cele patru domenii luate în considerare, angajaţii cei mai nesati