Ziua Naţională şi cea a UE îi aduc lui Adrian Dragomir nu doar bucurie, ci şi o afacere prosperă, prin fabricarea de steaguri.
Mica fabrică de făcut drapele am găsit-o într-o fostă clădire din zona industrială de vest a Bucureştiului. Acolo, într-o încăpere de maximum 100 de metri pătraţi lucrează şapte oameni. Fac steaguri pentru diferite evenimente. Pentru Ziua Naţională deja terminaseră o comandă de 3.000 de drapele, cerute de autorităţile locale.
„Preţul unui steag pleacă de la 12-13 lei. Dar se poate ajunge şi la lucrări speciale, cu preţuri de mii de lei”, ne-a spus Adrian Dragomir, directorul „Fabricii de Steaguri”. Cea mai complexă lucrare pe care a avut-o, din punct de vedere dimensional, este drapelul UE, care a fost expus pe clădirea Teatrului Naţional Bucureşti.
Şi steagul de pe Arcul de Triumf tot angajaţii firmei DA Informare & Consultanţă l-au făcut. Ca durată de lucru, acestea pot dura de la câteva săptămâni până la câteva luni bune. „Spre exemplu, la cel al domnitorului Ştefan cel Mare lucrăm din vară şi încă nu l-am terminat”, mai spune inginerul. Activitatea şi-au început-o acum 10 ani.
Tot ce s-a realizat s-a reinvestit pentru a putea face faţă noilor tehnologii. La început a fost o cămăruţă mică, apoi una mai mare, şi apoi s-a ajuns la o mică făbricuţă. Nici criza nu i-a afectat prea mult pentru că „nu au avut timp să stea”. Firma a înregistrat, în 2008, un profit de peste 100.000 de lei, aproape dublu faţă de cel din anul precedent, potrivit datelor prezentate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP).
Eşarfe pentru primari
„Facem şi eşarfe pentru primari, dar acestea diferă ca mărime. Sunt mai mici la început de mandat, când primarii sunt mai slabi, şi apoi mai mari, că aceştia se îngraşă după patru ani”, glumeşte inginerul. Activitatea şi-a început-o acum 10 an