Bulimicii sunt foarte preocupati de greutatea lor, iar atunci cand cantarul indica o valoare peste asteptarile lor se infometeaza si recurg la solutii cat mai rapide, indiferent de efort, pentru a scapa de aceasta problema suparatoare.
Bulimia nervoasa se caracterizeaza prin episoade diferite ale poftei de mancare, de la cateva ori pe saptamana pana la mancatul incontinuu in fiecare zi. Reactia imediat urmatoare este pripa de a scapa de kilogramele in plus, informeaza helpguide.org.
Intr-una din crizele bulimicilor, ei pot consuma si pana la 5.000 de calorii intr-o singura ora. Reactia imediat urmatoare este administrarea de laxative sau provocarea senzatiei de voma.
90% din persoanele bulimice sunt femei tinere, care au o viata stresanta si agitata. Tendinta acestora este de a pastra o dieta continua, iar pe masura ce interesul fata de kilogramele in plus creste si apetitul urmeaza aceeasi cale.
Bulimicii, cu cat sunt mai preocupati de greutatea lor, cu atat consuma mai mult. Unii dintre ei mananca pe ascuns si nu se pot opri, isi pierd autocontrolul. Mananca intotdeauna dupa ce masa s-a strans si nimeni nu mai este in bucatarie, in fuga si orice.
Efectele bulimiei sunt multiple. Laxativele in exces, dar si senzatia de voma conduc la deshidratarea organismului si dereglarea grava a metabolismului. Lipsa de potasiu se traduce de fapt in aceasta pofta necontrolata de a consuma continuu, iar oboseala psihica isi spune cuvantul.
Apar durerile abdominale, de maini, picioare, somnolenta, problemele de vedere si dinti, o dereglare a glandelor salivare si sudoripare. Constipatia va face parte din rutina zilnica, iar ametelile si slabirea organismului vor fi primele semne ale instalarii acestei afectiuni.
Remedii
Cel mai bun remediu pentru tratarea acestei afectiuni este terapia ps