Când luminile se sting şi artiştii de teatru dau culoare scenei ca într-o altă viziune a realităţii, la pupitrul de comandă al show-ului stă un electrician cu suflet de actor care joacă de fiecare dată un rol aparte fără să dea greş.
Constatin Craiu face parte din parte din breasla electricienilor de scenă, ce modelează după voia artiştilor sunetul şi luminile unei piese de teatru.
De aproape trei decenii de el depinde în parte reuşita fiecărui spectacol jucat la Teatrul Geroge Ciprian din Buzău, iar cei care îşi bazează apariţia scenică pe luminile şi sunetul din sală, cunosc acest fapt şi îl apreciază de cele mai multe ori.
Pe lângă meseria de electrcian căreia îi este devotat trup şi suflet, nea Craiu cum îl alintă prietenii povesteşte cum şi-a descoperit şi un alt talent mai puţin obişnuit.
Contaminat de magia teatrului
Constatin Craiu s-a angajat la Teatrul Popular Judeţean de la Buzău în anul 1982, unde a devenit între timp şi maistru de lumini. „Prima mea piesă în care am modelat sunetul şi luminile a fost „Buzunarul cu Pâine” a lui Matei Vîjniec în regia lui Dan Micu. A urmat apoi piesa Regina Balului cu Gelu Colceag. De-a lungul vremii pe scena de la Buzău au jucat cei mai celebri actori din ţară. I-am cunoscut foarte bine pe Gheorghe Dinică, Ion Lucian, Corado Negreanu şi Ştefan Iordache cu care am fost plecat în multe turnee. Am lucrat şi cu Sebastian Papaiani, Mitică Popescu, Mircea Diaconu, Diana Lupescu sau Maia Morgenstern. Aşa se face că după mai mulţi ani petrecuţi în compania unor actori de marcă am avut ocazia să mă contaminez şi eu cu magia teatrului” spune maistrul de lumini.
A debutat ca actor în teatrul de păpuşi
La mijlocul anilor 80 regretatul Nicolae Draghia a înfiinţat la Buzău o trupa de Teatru de Păpuşi. Constatin Craiu mărturiseşte că în momentul în care a fost