Social-democraţii au preferat să-şi demonstreze „supremaţia" depunând trei coroane, PD-L şi PNL câte două
Ziua Naţională şi împlinirea a 91 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918 au fost marcate şi la Constanţa.
La Monumentul Eroilor Căzuţi în Primul Război Mondial, din Cimitirul Central, s-a desfăşurat, ieri, un ceremonial religios şi militar de depunere de coroane, jerbe şi buchete de flori, prilejuită de Ziua Naţională a României.
După cum a menţionat şi prefectul judeţului, Claudiu Iorga Palaz, manifestarea a reprezentat un omagiu închinat celor care, de-a lungul timpului, s-au jertfit pentru împlinirea Marii Uniri, marcând istoria neamului prin momente de referinţă, începând cu Unirea de la 1600, înfăptuită de Mihai Voievod Viteazul, continuând cu Unirea Principatelor Române din 1859 şi culminând cu Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918. În acordurile Imnului Eroilor, participanţii la ceremonial au depus coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, din Cimitirul Central.
Ca de obicei, la ceremonia organizată cu sprijinul Garnizoanei Constanţa, Consiliul Judeţean şi Primăria Constanţa au fost reprezentate de „secunzi". Coroana din partea CJC a fost depusă de vicepreşedintele Cristinel Dragomir, iar cea a Primăriei, de viceprimarul Decebal Făgădău. Printre participanţii la eveniment am semnalat prezenţa câtorva parlamentari: senatorul Mircea Banias şi deputatul Maria Stavrositu de la PD-L, deputaţii liberali Gheorghe Dragomir şi Mihai Lupu, deputatul Amet Aledin (UDTTMR), social-democraţii, deşi având cei mai mulţi parlamentari, fiind reprezentanţi doar de deputatul Antonella Marinescu. Principalele trei formaţiuni politice - PD-L, PSD, PNL - au ţinut să depună coroane atât din partea filialelor judeţene, cât şi a celor municipale. Chiar dacă numeric au fost mai puţini