Se pregăteşte pentru bac şi visează să facă design de produs, specializare pentru care România nu pare încă pregătită.
Desenează şi pictează de când se ştie. În clasa a II-a, talentul i-a fost remarcat de profesoara de religie, care a şi îndrumat-o pe calea artelor. „Eram la ora de religie şi pictam iconiţe. Profesoara de religie, Mirela Bugariu, m-a remarcat atunci şi m-a îndrumat spre pictură, spre pictura de icoane la momentul respectiv”, povesteşte tânăra artistă.
De acolo şi până la alegerea liceului de artă în clasa a V-a nu a mai fost decât un pas. „De atunci fac ce îmi place. Adică desenez şi mă specializez în ceea ce vreau să fac şi pe viitor”, mai spune Diana Giurgiu.
Design-ul de produs
Diana povesteşte că în primii doi ani de liceu la secţia arhitectură a avut şansa de a învăţa bazele design-ului. „Acum deja mi-am cristalizat preferinţele şi acestea se îndreaptă spre grafic design şi spre design-ul de produs”, a mai povestit tânăra. „Vreau să găsesc o modalitate de a face lucruri cât mai simple şi practice pentru viaţa de zi cu zi”, explică Diana.
Tot ea recunoaşte că în România şansele de a face carieră în acest domeniu nu sunt foarte mari. „Nu vreau să plec din România şi tocmai de aceea sper că până îmi termin eu studiile, lucrurile să se mai aşeze şi să am şansa de a lucra în acest domeniu”, a spus Diana Giurgiu.
Perfecţionare în Germania
În această toamnă, Diana a avut parte de o experienţă din care spune că a învăţat foarte multe lucruri noi. „În luna octombrie am fost trei săptămâni la cursuri de perfecţionare în Germania, la Leipzig, în cadrul programului Leonardo, finanţat de Uniunea Europeană”, povesteşte arădeanca. Aceasta spune că programul de acolo a fost foarte interesant şi a cuprins perfecţionare în IT, dar şi cursuri practice cu două firme de design din Leipzig.
„Pe lângă cur