În cadrul proiectului "Eu sunt părinte", la sfârşitul lunii trecute, s-a desfăşurat la şcoala din Tichileşti o primă acţiune la care au participat 40 de părinţi din comunitate.
Activitatea a început cu un exerciţiu de cunoaştere, apoi părinţii au lucrat pe fişe, în echipe, au dialogat, au cooperat. În final au reţinut că orice comportament nou trebuie să se bazeze pe ceea ce ştie deja copilul, fiecare mesaj să fie clar astfel încât cel mic să capete încredere în el. În partea a doua a activităţii, psihologul Cristina Aramă, de la Clubul "Voltin" - partener în derularea proiectului - le-a vorbit părinţilor despre principiile de creştere a copilului prin care părintele află cum evită conflictele în relaţia copil-părinte.
În final, părinţii au primit tricouri şi ghiozdane cu mesaje antialcool, antidrog pentru copiii lor, oferite de Clubul "Voltin".
Coordonatorul proiectului, prof. Florena Urse, director adjunct al şcolii, consideră esenţială comunicarea dintre elev şi părinte în dezvoltarea copilului ca individ şi de aceea spune că sunt necesare sesiuni de informare şi comunicare, activităţi interactive prin care părinţii pot orienta copiii împreună cu dascălii spre valori şi comportamente pozitive. Directorul şcolii, prof. Nicoleta Dincă, consideră că este imperios necesar să se creeze o atmosferă relaxantă şi de cooperare în mediul din care face parte copilul şi de aceea este binevenit acest proiect prin care părinţii pot fi mai aproape de viaţa şcolii.
Proiectul se va derula până în luna mai cu activităţi despre educaţia sanitară, civică, educaţia mediului şi acţiuni de voluntariat. În cadrul proiectului "Eu sunt părinte", la sfârşitul lunii trecute, s-a desfăşurat la şcoala din Tichileşti o primă acţiune la care au participat 40 de părinţi din comunitate.
Activitatea a început cu un exerciţiu de cunoaştere, apoi