Interpretul de muzică populară a moştenit pasiunea pentru folclor de la bunicii săi şi, alături de fratele său, cântă la diverse petreceri unde este chemat. La vară intenţionează să participe la Festivalul Mamaia.
Marian Moţ a început să cânte de la vârsta de şapte ani sub atenta îndrumare a bunicilor săi, şi ei la rândul lor interpreţi de muzică populară. Tânărul a crescut pe versurile folclorului autentic românesc şi îşi aminteşte cu plăcere de momentele când fredona versuri prin casă.
“Părinţii şi bunicii mi-au insuflat pasiunea pentru muzica populară. Am început să cânt prin casă, pe la şapte ani, fără studii, cu bunicii şi apoi m-au dat părinţii la Şcoala Populară de Arte. Urmăream, când eram mic, emisiunea Tezaur Folcloric şi îmi plăceau foarte mult cântecele olteneşti şi tarafurile”, îşi aminteşte interpretul.
Face parte din Grupul Zavaidoc
Tânărul folclorist a studiat şi ţambalul timp de trei ani de zile, dar s-a concentrat mai mult pe cariera de solist decât pe cea de instrumentist. Marian a făcut parte din Ansamblurile “Chindia”, al Combinatului Petrochimic şi “Plaiurile Argeşene” al Casei de Cultură a Sindicatelor, iar acum cântă alături de Grupul “Zavaidoc”, condus de Valentin Grigorescu.
Când nu cântă cu Grupul “Zavaidoc” , tânărul interpretează muzică de petrecere, populară sau uşoară la diferite ocazii, alături de fratele său care cântă la acordeon sau la orgă.
“Cânt cu fratele meu la petreceri, el cântă la orgă şi la acordeon şi eu sunt solist. Mergem pe la nunţi, ne mai vede cineva, ne ia un număr de telefon, ne cheamă la mese festive sau prin cunoştinţe. La petreceri cântăm muzică de petrecere, populară, uşoară”, recunoaşte Marian Moţ..
Un prieten l-a îndemnat să devină inginer
Deşi prima lui iubire este muzica populară, folcloristul s-a îndreptat către Facultatea de Inginer