Familia lui Teo Peter a anunţat că renunţă la lupta privind obţinerea de reparaţii morale şi materiale de la autorităţile americane, în urma morţii basistului trupei Compact, în 2004, la Bucureşti, într-un accident rutier provocat de un soldat american.
Teo Peter Jr. consideră că nu i s-a făcut dreptate lui Teo Peter şi implicarea autorităţilor române în rezolvarea acestui caz a fost una timidă.
“Am luat hotărârea în familie că este momentul să punem punct acestui capitol trist. Chiar dacă nu am reuşit să facem dreptate pentru Teo, credem că ne-am făcut datoria faţă el. Am reuşit să ne facem vocea auzită şi am convins autorităţile române să se implice, chiar dacă am avut impresia uneori că această implicare a fost oarecum timidă, probabil lipsa de experienţă în gestionarea unor astfel de situaţii şi-a spus cuvântul”, se arată într-un comunicat de presă de joi semnat de Teo Peter Jr., consilier local în Cluj-Napoca, din partea PNL Cluj.
Peter Jr. cere autorităţilor româneşti modificarea legii în aşa fel încât cetăţenii români să fie protejaţi în eventuale cazuri asemănătoare celui al tatălui său.
“În final, deoarece timp de cinci ani nu s-a făcut nimic în acest sens, vreau să solicit autorităţilor române abilitate, Parlament, Guvern şi viitorului preşedinte al României să aibă ca prioritate iniţierea unui cadru legislativ menit să-i protejeze măcar de acum încolo pe toţi cetăţenii români în astfel de situaţii. Asta mi-ar da sentimentul că lupta noastră totuşi nu a fost zadarnică”, afirmă Teo Peter Jr. în finalul comunicatului.
De asemenea, Teo Peter Jr. spune în comunicatul său că “modul în care autorităţile americane au înţeles să gestioneze această tragedie a fost dezamăgitor”, iar tribunalul militar american care l-a achitat pe Christopher Van Goethem, puşcas marin, şef al corpului de pază din cadrul Ambasadei Ameri