Dezvoltatorii care au în plan începerea unui ansamblu rezidenţial de la zero, în această perioadă, trebuie să ofere garanţii reale cumpărătorilor, pentru a-i asigura că în caz de amânare a proiectului, banii le vor fi restituiţi, a declarat Nimrod Zvik marketing & sales director în cadrul fondului de investiţii norvegian Romania Invest. „Trebuie să venim tot timpul cu idei creative pentru a reuşi să vindem acum, motiv pentru care noi suntem în proces de negociere
Dezvoltatorii care au în plan începerea unui ansamblu rezidenţial de la zero, în această perioadă, trebuie să ofere garanţii reale cumpărătorilor, pentru a-i asigura că în caz de amânare a proiectului, banii le vor fi restituiţi, a declarat Nimrod Zvik marketing & sales director în cadrul fondului de investiţii norvegian Romania Invest.
„Trebuie să venim tot timpul cu idei creative pentru a reuşi să vindem acum, motiv pentru care noi suntem în proces de negociere cu dezvoltatorii de la care am cumpărat «pachete» de locuinţe ce se află în fază de proiect, să ofere clienţilor interesaţi de achiziţie, garanţii bancare pentru banii pe care îi oferă ca avans“, a explicat Nimrod Zvik.
Concret, dezvoltatorul deschide un cont bancar unde se depun banii clienţilor şi la care firma nu are acces decât la livrarea produsului. În aceste condiţii, dacă dezvoltatorul îşi încalcă contractul, banii clientului vor fi restituiţi.
Premise de creştere a preţurilor
Preţurile locuinţelor noi ar putea să crească în 2010, ca urmare a obligativităţii introducerii certificatului energetic şi a unei eventuale modificări a legislaţiei fiscale, în sensul eliminării măsurii privind aplicarea TVA redusă, consideră agenţii imobiliari.
„Există premisele de creştere a preţurilor, respectiv obligativitatea certificatului termic, creşterea TVA, precum şi faptul că un apartament care stă foarte mult la