Noua marotă a PSD-iştilor, pe care am văzut că o invocă şi Crin Antonescu, dar şi un ziar înscris în cursa prin orice mijloace împotriva lui Traian Băsescu, este o posibilă revoltă pe care ar pune-o la cale PDL-ul, în cazul în care candidatul său ar pierde alegerile. O lovitură de stat, mai bine zis, pe care “creierele portocalii” o imaginează în “laboratoarele lor”.
PSD-ul avea nevoie să mai inventeze o sperietoare care să scoată lumea la vot pentru a obţine liniştea pe care o promite Geoană. Care ar fi avantajele unei astfel de mişcări din partea PDL? Nici una. Nu poţi să ajungi la putere în urma unor proteste de stradă, în ciuda unui rezultat al alegerilor, pentru că nu trăim în Ucraina. Într-un stat membru UE şi NATO, astfel de lucruri nu se pot întâmpla, iar instituţiile statului funcţionează măcar atât cât să nu se pună problema unei uzurpări a democraţiei. O fi Băsescu un personaj conflictual, dar nu este deloc idiot. A şi răspuns unei întrebări pe acestă temă puse în interviul de la Realitatea fm. A declarat că nu se aşteaptă la nici un fel de protest. Dacă s-ar întâmpla într-adevăr turbulenţe de stradă puse la cale de echipa lui Băsescu, PDL-ul ar fi condamnat, cred eu, ca să folosesc o expresie mai veche a lui Băsescu, la “şoseaua de centură a politicii”.
Crin Antonescu evocă, în sprijinul teoriei conspiraţioniste, protestele spontane de la Timişoara, Braşov şi Bucureşti. De parcă ar putea câteva sute de persoane să răstoarne ordinea de stat. Citez din Crin Antonescu: “După atitudinea din ce în ce mai agitată a unor susţinători ai lui Băsescu, cred că există pericolul ca, la plecare, domnul Băsescu – care a otrăvit atmosfera publică din România, a dus dezbinarea, ura, violenţa în limbaj şi nu numai pe cotele cele mai înalte – să se comporte în faţa iminentei înfrângeri din alegeri într-un mod iresponsabil”. Şi, din nou din Antonescu: “probab