Actualitatea dă peste noi, sunt lucruri spuse şi lucruri nespuse care vin năpraznic şi ne stâlcesc feţele, pe un front entropic, ca într-un film despre bătălia de la Mărăşeşti. Despre ce să scrii mai întâi? Despre mineriada neaşteptată a Doinei Cornea, sau despre Mircea Dinescu, endorser PSD? Despre avizul INEC, sau despre protestul din Piaţa Universităţii? Deşi, încă doi oameni au murit de gripă, iar un copil de şase ani şi-a pierdut viaţa, strivit de un leagăn, la Târgovişte... La Europa Liberă s-ar fi vorbit, foarte probabil, de Dinescu si Cornea.
Doua Pacturi fără dizidenţă
Mircea Dinescu, dizident român, scriitor interzis spre sfârşitul erei comuniste, promovează carteaIncrederea lui Mircea Geoană. Ajunge şi la Timişoara, unde, dupa semnareaPactului de la Timişoaraţine undiscurs, alături de Crin Antonescu, Mircea Geoană şi primarul ţărănist, Gheorghe Ciuhandu. În acelaşi timp, la Timişoara au loc proteste de stradă, oamenii se strâng în Piaţa Operei şi scandează lozinci împotriva noii alianţe. Acelaşi lucru se întâmplă şi la Bucureşti. 25 de asociaţii de revoluţionari îi cer viitorului preşedinte al României să clarifice evenimentele de la Revoluţia din `89 şi găsirea vinovaţilor pentru crimele de atunci. Cei doi candidaţi la preşedinţie sunt chemaţi să semneze Pactul pentru Reformarea Romaniei.
Doinea Cornea
Doina Cornea, dizidentă română, model moral al istoriei recente, apare la TV şi spune că scenaîi aduce aminte de mineriade, mai cu seamă că"se vedea pe multe chipuri că erau oameni nu de o calitate bună". Un participant la manifestaţia din Piaţa Universităţii şi-a atârnat de gât o foaie A4 pe carea scris:"Victimele în viaţă ale PNL şi PNŢ-CD au coalizat cu torţionarii lor. Care-i preţul moral plătit pentru această trădare?"Un utilizator numit Ştefan comentează în subsolul unui articol:"Stimată Doamnă! Sunt şocat de declaraţiile