Medicul Şerban Brădişteanu a fost achitat, astăzi, de Tribunalul Bucureşti, atât pentru abuz în serviciu, cât şi pentru primire de foloase necuvenite, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit mită patru milioane şi jumătate de euro, privind o licitaţie pentru echiparea spitalelor penitenciar.
Instanţa Tribunalului Bucureşti a respins acţiunea civilă formulată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor ca nefondată, relatează Mediafax. Totodată, judecătorii au dispus ridicarea sechestrului asigurator, măsură impusă de procurori, cu privire la un apartament şi un imobil din Bucureşti, precum şi la un imobil din Izvorani aparţinând medicului.
Una dintre infracţiunile din dosarul Brădişteanu nu există, iar alteia îi lipseşte un element
Tribunalul Bucureşti a stabilit că infracţiunea de abuz serviciu de care a fost acuzat doctorul Şerban Brădişteanu nu există, în timp ce pentru a doua acuzaţie ce i-a fost adusă inculpatului îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii, astfel că instanţa l-a achitat.
Potrivit minutei emisă de Tribunalul Bucureşti, după pronunţarea deciziei, acuzaţia de abuz în serviciu în cazul lui Brădişteanu nu este dovedită de anchetatori, instanţa apreciind că "fapta nu există".
Instanţa a decis, în baza articolului 11, punctul 2, litera a din Codul de procedură penală (Cpp) raportat la articolul 10, litera 1 Cpp, achitarea inculpatului Brădişteanu pentru infracţiunea prevăzută de articolul 248 Cod penal, combinat cu articolul 248 indice 1 Cp şi raportat la articolul 17, alineatul 1, litera d din Legea 78/2000 privind fapte de corupţie.
Articolul 10, litera a Cpp prevede că acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare, iar când a fost pusă în mişcare nu mai poate fi exercitată dacă fapta nu există. În speţă este vorba de infracţiunea de abuz în serviciu c