"Recolamp" a colectat în primele zece luni ale acestui an aproape 140 tone de becuri şi neoane arse, cu 37,3% mai mult decât în intervalul similar din 2008, iar numărul recipientelor instalate pentru colectarea de surse de lumină uzate a sporit de peste cinci ori în aceeaşi perioadă.
"Deşeurile colectate la 31 octombrie 2009 se cifrau la aproape 140 tone, în timp ce cantităţile colectate în primele zece luni din 2008 au fost de 102 tone", a declarat directorul de marketing al "Recolamp", Roxana Şunică. Oficialul "Recolamp" a adăugat că, la finalul lunii octombrie, organizaţia avea amplasate recipiente de colectare în 3.056 de locuri, faţă de numai 559 în intervalul similar al anului trecut. Dintre cele 3.000 de puncte de colectare 53 sunt amplasate în judeţul Brăila (36 fiind înfiinţate în municipiu). Acestora li se adaugă 3 puncte publice de colectare unde brăilenii pot preda corpurile de iluminat uzate: unul în cadrul Bricostore şi alte două în sucursale locale ale "Unicredit Ţiriac".
"Recolamp" este singura asociaţie non-profit specializată exclusiv în gestionarea deşeurilor de surse de lumină. Becurile economice şi tuburile fluorescente sunt surse de lumină eficiente energetic, ce rezistă până la 10 ani şi contribuie semnificativ la reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi la salvarea climei. Totuşi, acestea conţin mercur şi pot polua mediul atunci când se sparg. Pot, de asemenea, cauza efecte negative neurologice şi renale. De aceea, aceste surse de lumină trebuie reciclate şi nu aruncate la gunoi. "Recolamp" a colectat în primele zece luni ale acestui an aproape 140 tone de becuri şi neoane arse, cu 37,3% mai mult decât în intervalul similar din 2008, iar numărul recipientelor instalate pentru colectarea de surse de lumină uzate a sporit de peste cinci ori în aceeaşi perioadă.
"Deşeurile colectate la 31 octombrie 2009 se cifrau la