Cadrele medicale din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) vor fi vaccinate săptămâna aceasta împotriva gripei A/H1N1. Dozele de vaccin au fost ridicate în cursul zilei de ieri de la Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa.
Directorul SCJU, dr. Dan Căpăţână, a declarat că cei care nu vor să se vaccineze vor semna. „Nu-i putem obliga“, a completat managerul, spunând că, deşi toate vaccinurile au reacţii adverse, beneficiile pe care le aduce o astfel de campanie de vaccinare sunt incomparabile faţă de chinurile prin care ar trece o persoană bolnavă.
În judeţul Constanţa, majoritatea medicilor s-au declarat a fi în favoarea vaccinului împotriva gripei noi, afirmând că vor primi serul, însă părerile sunt împărţite. Unii dintre ei se arată destul de rezervaţi, spunând că nu sunt convinşi de avantajele imunizării şi că vor refuza administrarea vaccinului.
Dr. Emanoil Vasiliu, medicul-şef al Clinicii de Pneumoftiziologie, a declarat că încă nu a intrat în posesia serului, dar că întreg personalul va face vaccinul. „Noi suntem primii care ne îmbolnăvim dacă nu facem acest vaccin. Decât să mă îmbolnăvesc sau să mor, mai bine primesc serul, aşa că nu se pune problema că are contraindicaţii sau nu. Nu vreau să risc“, a precizat medicul.
Medicii vor asistente mai blânde la injecţii
Dr. Nicolae Vătafu, medic dentist, este un pic mai reticent şi preferă să stea deoparte. „Să-l facă alţii mai tineri“, şi-a motivat el alegerea.
Şeful secţiei Dermato-Venerice din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Gheorghe Nicola, a declarat că din toată clinica el va fi primul care va face vaccinul antigripal. „Trebuie numai să găsesc o asistentă care să nu aibă ciudă pe mine“, a spus el glumind.
Dr. Silvia Popi, medic neurolog, este decisă să refuze vaccinare din cauza unei injecţii pe care a făcut-o în urmă cu 20