* aproape 100 de elevi cu probleme sociale sunt pregătiţi gratuit de învăţători
Proiectul "Nouă ne pasă", început acum doi ani la Şcoala "Sf. Andrei", continuă şi astăzi, deşi oficial ar fi trebuit să se încheie în mai 2008.
Acesta prevedea că elevii care provin din medii defavorizate, din clasele I - IV, să beneficieze de pregătiri suplimentare la şcoală, să fie ajutaţi de învăţători să-şi facă lecţiile. Iniţial au fost selectaţi în program 25 de elevi, însă pe parcurs a crescut numărul elevilor care au dorit să intre în program la aproape 40 - 50 de copii. Deşi greu, învăţătoarele s-au descurcat, iar la sfârşitul anului şcolar, în 2008, s-a ajuns la concluzia că este nevoie de continuarea proiectului. Directorul şcolii, prof. Cătălina Rotaru, a precizat că, faţă de proiectul iniţial, în 2009 au intervenit câteva modificări. "Pregătirea cu 40 de copii odată era foarte dificilă, aşa că acum am ales ca fiecare învăţător să-şi pregătească propriii elevi, de două ori pe săptămână. Se lucrează astfel încât copiii cu probleme să vină la pregătire. Toate aceste pregătiri sunt gratuite pentru că părinţii nu au bani", a precizat directorul Cătălina Rotaru. Din cei 175 de copii care sunt înscrişi în învăţământul primar al Şcolii "Sf. Andrei", aproape 100 sunt cuprinşi acum în program.
În realizarea acestui proiect s-au implicat, alături de coordonatoarea Ioana Radu şi învăţătoarele Gica Negoi, Didina Lepădatu, Constanţa Cireaşă, Gica Coteţ, Fănica Dumbravă şi Dorina Raicu.
Pregătiri gratuite se fac în şcoală şi cu elevii de clasa a VIII-a, la limba şi literatura română şi la matematică. * aproape 100 de elevi cu probleme sociale sunt pregătiţi gratuit de învăţători
Proiectul "Nouă ne pasă", început acum doi ani la Şcoala "Sf. Andrei", continuă şi astăzi, deşi oficial ar fi trebuit să se încheie în mai 2008.
Acesta prevedea că elevii