ÎNCHIRIERE
Cele mai multe locuinţe destinate închirierii şi recepţionate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) în luna noiembrie au fost finalizate în regiunea Transilvaniei. Astfel, dacă în total au fost recepţionate 420 de locuinţe, 80% au fost finalizate în judeţele Arad (106 unităţi), Bihor (68), Bistriţa Năsăud (50), Harghita (54) şi Timiş (61). Celelalte judeţe unde au mai fost dezvoltate locuinţe destinate tinerilor sunt Ialomiţa (40 de unităţi), Constanţa (16 unităţi), Galaţi (14 unităţi) şi Giurgiu (11 unităţi).
În total, de la începutul acestui an şi până la sfârşitul lunii noiembrie, Agenţia a recepţionat 3.015 locuinţe. Programul se adresează tinerilor care nu îşi permit să achiziţioneze un apartament sau să închirieze o locuinţă de pe piaţa liberă. Blocurile construite de ANL au un regim de înălţime de trei sau patru etaje şi sunt împărţite în garsoniere şi apartamente cu două şi trei camere.
Acestea au o garanţie de doi ani, iar orice problemă ivită din motive de construcţie va fi rezolvată de firmele constructoare care au încheiat contract cu ANL. După finalizare, locuinţele intră în administraţia primăriilor din localitatea în care sunt construite, care decid repartizarea tinerilor care au depus cerere pentru o astfel de locuinţă şi care au vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani.
14.800 de euro pentru două camere în Nehoiu
Tot luna trecută a fost vândută şi prima locuinţă ANL către cel care era până atunci chiriaş. Preţul plătit de o familie de tineri pentru un apartament cu două camere din oraşul Nehoiu, judeţul Bacău, a fost de 14.800 de euro. Până în prezent, Agenţia Naţională pentru Locuinţe a scos la vânzare 6.983 de unităţi locative, iar sumele obţinute vor fi utilizate pentru finanţarea şi continuarea acestui proiect. Evaluarea şi vânzarea locuinţelor sunt realizate de autorităţile publice locale.
Persoane