Tot ceea ce înseamnă şah la nivelul judeţului Argeş este legat de Ion Arvunescu, un om care a combinat pasiunea pentru şah cu talentul de pedagog şi a devenit profesor de şah. E însuşi a jucat şah din plăcere, a iubit acest joc pentru că îi punea la încercare inteligenţa. A continuat până când a obţinut categoria întâi, categoria minimă care dă posibilitatea să participi la competiţii profesioniste de şah.
După ce a ieşit din activitatea competiţională, s-a ocupat numai de partea didactică. Şi-a dorit să le arate copiilor cât de frumos este şahul.
Echipele pregătite de el, cele mai bune din ţară.
Pe vrea când lucra în Petrochimie, Ion Arvunescu a înfiinţat echipa de şah „Petrochimistul”,una dintre cele mai bune din judeţ. Imedia ce a preluat catedra de şah de la Palatul Copiilor din Piteşti, s-a implicat foarte serios în a „creşte” o echipă bună de tineri sahişti.
În anul 2000, echipa pregătită de el la Palatul Copiilor a câştigat Campionatul Naţional în competiţia între palate. Şi echipa de fete de la aceeaşi instituţie s-a clasat pe locul trei la faza Coampionatului naţional, tot sub îndrumarea lui Ion Arvunescu. Un an mai târziu, o echipă de juniori din care făcea parte chiar fiul său, Adrian Arvunescu, obţine titlul naţional al Cluburilor Sportive. Din componenţa acelui lot făceau parte: Radu Munteanu, Claudiu Raicu(olimpic naţional la matematică mai mulţi ani la rând), Adrian Arvunescu) acum stabilit în Olanda), şi Dorobanţu Bogdan, toţi având, în acest moment, în jude de 25 de ani. „A fost o echipă deosebită, toţi foarte inteligenţi. Sunt mândru de ei. Ceea ce fac, fac pentru a-i ajuta pe copiii să se dezvolte intelectual, să capete încredere în forţele lor”, spune profesorul se şah.
Unul dintre elevii lui îi este acum asistent
În momentul de faţă, Ion Arvunescu este profesor la clubul de şah din cadrul Casei