Este o adevărată specialistă în prepararea produselor de cofetărie. A făcut sute de torturi pentru rude şi colegii de serviciu, iar acum lucrează ca pizzer.
A copilărit în comuna Stejari. De mică era pasionată de gătit, stătea mai mereu prin bucătărie. Aşa a ales să plece la Târgu-Jiu şi să dea la Liceul Economic, profil alimentaţie publică. A făcut parte din prima generaţie a liceului. După absolvire, a devenit maestra prăjiturilor.
„Imediat după ce am terminat liceul, am fost repartizată la Laboratorul Central de Cofetărie de lângă Piaţa Centrală din Târgu-Jiu. A fost primul laborator de stat de acest gen din oraş. Aici am lucrat până la Revoluţie. Făceam tot felul de prăjituri, savarine, eclere, tort diplomat, cozonaci. Îmi place foarte mult să prepar tort diplomat. Am o reţetă specială care să nu-l facă greţos. Folosesc gelatină, compot de ananas, ouă, zahăr, frişcă, după care ornez tortul cu foarte multe fructe exotice. Am învăţat atât de bine să-l prepar, încât nu am nevoie de reţetă. Ador să ornez torturile cu trandafiri din comerţ sau preparate din zahăr fiert şi lapte praf“, mărturiseşte Liliana Dolcu.
Aceasta a urmat cursurile de patiser-cofetar în cadrul laboratorului, a lucrat chiar şi într-o patiserie privată. Aici învăţase să facă merdenele cu brânză.
Prepară tort diplomat pentru colegi şi prieteni
Cofetăreasa cu experienţă a preparat sute de torturi. De sărbători, Liliana Dolcu nu mai cheltuie banii pe dulciuri aşa cum fac alţii. Este o gospodină desăvârşită. Cozonacul nu îi lipseşte niciodată de pe masă. Colegii de serviciu, prietenii, cunoştinţele şi rudele apelează la aceasta de fiecare dată când vin sărbătorile sau pentru diverse onomastici.
„Fac foarte multe torturi şi prăjituri gratuit pentru prieteni, colegi şi rudele mele. În afară de material, nu le-am luat niciun ban. M-am im