Animaţia „Arthur şi răzbunarea lui Maltazard”, în regia lui Luc Besson, face deliciul celor mici şi nu numai. Universul creaturilor ierbii este captivant şi extrem de amuzant.
După succesul pe care l-a înregistrat, în Franţa, în 2007, cu „Arthur and the Invisibles” (2007), creatorul peliculei „Al cincilea element” nu s-a abţinut de la o continuare a poveştilor pentru cei mici. Aşa s-a născut „Arthur şi răzbunarea lui Maltazard”, filmul care intră astăzi pe marile ecrane din România.
Voci celebre
Scenariul scris de Luc Besson după cartea lui, vândută în trei milioane de exemplare, ne „teleportează” în lumea Minimoilor, creaturi minuscule care trăiesc pe tărâmul magic de la firul ierbii din curtea casei lui Arthur, un băieţel de 12 ani.
Arthur se reîntoarce în lumea Minimoilor, crezând că a fost chemat de capricioasa prinţesă Selenia. Urmează o serie de aventuri delicioase pentru cei mici şi voci celebre de recunoscut pentru părinţii lor: Lou Reed (Maltazard), Snoop Doggy Dogg (Max) şi respectabila Mia Farrow (Bunica).
„Star Wars”, în varianta micro
Chiar dacă nu mai ai cinci ani, animaţia „Arthur şi răzbunarea lui Maltazard” merită văzută. Deşi Luc Besson nu şi-a propus să cucerească publicul adult, aventurile poporului ierbii sunt gustate în egală măsură şi de cei mari. Încă de la prima incursiune în microcosmos, suntem captivaţi de Paradise Alley, o combinaţie între Broadway şi cartierul parizian Pigall, primul loc în care Arthur se teleportează.
Fantezia vizuală a regizorului nu are limite, iar alternativele pe care le găseşte sunt de-a dreptul delicioase. Licuricii care înlocuiesc neoanele, insectele pe post de vehicule conduse de Minimoi, viaţa comunitară a micilor vieţuitoare, garajul lui Max plin de mecanisme originale şi inventive, toate acestea te deconectează pentru c