Peste 30 de pensiuni au participat de 1 Decembrie la cea de-a doua ediţie a sărbătorii „Căsuţa cu pridvor", ocazie cu care proprietarii au semnat şi "Decalogul pensiunilor", care cuprinde cele zece principii ale turismului buzoian.
Gurmanzii din Buzău au fost prezenţi marţi la Sărata Monteoru pentru a degusta cea mai bună tocăniţă naţională preparată pentru prima dată dată în urmaă cu trei ani, dar şi bucate tradiţionale precum babic, cârnaţi de Pleşcoi sau vin de Pietroasa. Expoziţia culinară a fost organizată cu ocazia celei de-a treia ediţii a sărbătorii „Căsuţa cu pridvor".
Invitaţia a venit chiar din partea reprezentanţilor Asociaţiei de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), Filiala Buzău, evenimentul având ca scop prezentarea pensiunilor din judeţul Buzău şi promovarea tradiţiilor locale. Tot în cadrul evenimentului a fost semnat şi Decalogul pensiunilor, prin care toţi proprietarii şi-au luat angajamentul să sprijine economia locală şi creşterea calităţii vieţii în spaţiul rural. Prin semnarea documentului, proprietarii pensiunilor ANTREC se angajează să facă tot ce le stă în puterea pentru a oferi turiştilor un sejur perfect atât prin condiţiile de cazare, cât şi prin meniul oferit, care trebuie să constea în specialităţi locale.
În plus, proprietarii trebuie să ofere şi informaţii utile vizitatorilor, cu privire la posibilităţile de petrecere a timpului liber şi la atracţiile turistice din zonă. Reprezentanţii ANTREC veniţi şi din alte colţuri ale ţării au apreciat bucatele tradiţionale, dar şi ospitalitatea turismului rural buzoian.