Este tendinţa de ultimă oră în materie de tratamente antiîmbătrânire, propusă de specialiştii antiaging. Se bazează pe faptul că atât sănătatea, cât şi frumuseţea se menţin datorită hranei de zi cu zi.
Principiul de bază al nutricosmeticii este că frumuseţea reprezintă un satelit al sănătăţii. Prin urmare, menţinerea frumuseţii şi
tinereţii tegumentului necesită, pe lângă îngrijirea cosmetică, şi asigurarea zilnică a unei alimentaţii bogate în vitamine şi în minerale.
Aşadar, tot ce bem şi tot ce mâncăm se reflectă în aspectul pielii, unghiilor şi părului.
Vitaminele B previn ridurile
Alimentele care conţin vitamine din complexul B ajută organismul la repararea şi la menţinerea colagenului şi a elastinei, două substanţe esenţiale pentru păstrarea tonicităţii pielii. Se găsesc în cereale (pâine, paste, orez, grâu), în proteine animale (carne, peşte şi ouă) şi în drojdie.
Acizii graşi conferă un aspect proaspăt pielii
Acizii graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6 limitează pierderea apei din celulele pielii. De aceea, când consumi alimente care îi au în compoziţie în cantităţi suficiente, pielea va fi catifelată şi proaspătă.
Aceşti acizi se găsesc în uleiul de măsline, de nuci, de soia şi de alune. Şi peştele este o sursă bună de Omega 3 şi de Omega 6. De preferat sunt anşoa, sardinele, heringul şi tonul. Seminţele, măslinele şi avocado sunt de asemenea recomandate în dietă pentru conţinutul de acizi graşi.
Hidratarea, imposibilă dacă nu bei apă
Chiar dacă foloseşti cosmetice hidratante, fără un aport suficient de lichide, nu obţii un aspect proaspăt al tenului. Trebuie să consumi zilnic doi litri de lichide, dar şi fructe şi legume care vitaminizează şi hidratează ţesuturile.
Tinereţea cu antioxidanţi se ţine
Vitaminele A, C şi E sunt antioxidanţi valoroşi ce combat efectul radicalilor liberi, p