Tragedia copilului de la Târgovişte, ucis de un leagăn, se poate repeta oriunde, deoarece nicio autoritate nu garantează siguranţa aparatelor din locurile de joacă. Părinţii sunt singurii care-şi mai pot feri copiii de pericolele ce pot apărea în spaţiile pentru joacă, fie ele vechi sau proaspăt reamenajate.
Printre realizările expuse anual, cu mândrie, de către cei mai mulţi primari din ţară şi din Capitală se numără invariabil crearea de spaţii de joacă.
Cu toate acestea, pe forumurile dedicate părinţilor, plângerile sunt nenumărate: sunt insuficiente, inexiste în anumite zone ori, dacă există, sunt vandalizate sau abia se mai ţin în şuruburi.
Paul Cristian Văduva, un copil în vârstă de numai şase ani, a fost strivit în urmă cu trei zile de leagănul în care se dădea cu alţi copii. Tragedia s-a petrecut la Târgovişte, într-un parc din centrul oraşului, unde noul leagăn nu fusese fixat de angajaţii primăriei.
„Trei copii se dădeau în leagăn. Şi-au făcut vânt prea tare şi din balans s-au răsturnat şi au căzut. Scheletul leagănului s-a răsturnat peste ei. De multe ori mi-am spus că balansoarul acela va omorî pe cineva, se mişca, era pus pe pământ, nu înfipt în pământ", a spus o femeie care era în parc.
Moartea copilului în vârstă de şase ani, în urmă cu trei zile, într-un părculeţ din Târgovişte, i-a speriat şi mai tare pe părinţii care se tem să-şi lase copiii în locurile de joacă din cartiere.
„Leagănele stau să cadă"
O mămică care obişnuieşte să-şi ducă fetiţa în Orăşelul Copilului din sectorul 4 al Capitalei spune că niciodată nu îndrăzneşte să-şi lase copilul să se dea în leagănele sau toboganele de acolo pentru că sunt rupte şi ruginite „Unul dintre tobogane este vechi de 20 de ani, e tot acolo de când eram copil", spune Gabriela Constantin.
Tot în Bucureşti, Parcul Circului şi