În aceste condiţii, doar părinţii îşi mai pot feri copiii de pericolele ce pot apărea în spaţiile pentru agrement, fie ele vechi, fie nou refăcute.
Printre realizările expuse anual, cu mândrie, de către primarii de sector se numără invariabil crearea de spaţii de joacă.
Cu toate acestea, pe forumurile dedicate părinţilor, plângerile legate de acestea curg gârlă: sunt insuficiente, inexiste în anumite zone ori, dacă există, sunt vandalizate sau abia se mai ţin în şuruburi.
Mai mult, moartea copilului în vârstă de şase ani, în urmă cu trei zile, într-un părculeţ din Târgovişte, i-a speriat şi mai tare pe părinţii.
O mămică care obişnuieşte să-şi ducă fetiţa în Orăşelul Copilului din sectorul 4 spune că niciodată nu îndrăzneşte să-şi lase copilul să se dea în leagănele sau toboganele de acolo pentru că sunt rupte şi ruginite
„Unul dintre tobogane este vechi de 20 de ani. De multe ori le-am atras atenţia copiilor să nu se mai urce în leagăne sau balansoare, fiindcă multe dintre ele stau să cadă”, spune Gabriela Constantin.
Parcul Circului din sectorul 2 şi Parcul Brâncoveanu sunt alte două exemple de spaţii de agrement criticate de bucureşteni atât pe site-urile primăriilor, cât şi pe formurile de specialitate.
“Vom dezafecta parcurile vechi!”
O parte din locurile de joacă din Bucureşti se află în responsabilitatea administraţiilor domeniului public (ADP-uri) de sector, în vreme ce de parcurile mai mari se ocupă Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti.
„Avem 121 de locuri de joacă, majoritatea dintre acestea sunt noi sau în stare bună, însă un sfert vor fi dezafectate în câteva zile”, promite Constantin Zidaru, directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) din sectorul 6.
Cele mai multe aparate de joacă sunt importate.
„Noi le aducem din Danemarca, pen