Printre delicaterii si restaurante cu meniuri sofisticate deja incercate de esalonul gourmet din Bucuresti s-a mai deschis recent un loc pentru "ocazii" de haute cuisine.
Restaurantul Heritage s-a extins lasand spatiu pentru Le Petit Heritage Traiteur, o mica delicaterie cu meniu fin si fix pentru micul dejun, pranz sau cina.
Desi perioada pentru o investitie de 100.000 de euro intr-o noua locatie pare improbabila in recesiune, Simona Mardale, director general Heritage si Petit Heritage spune ca "am decis saa ne extindem nu prin deschiderea unui nou restaurant, ci prin atacarea unui cu totul alt segment de business. Prin deschiderea Petit Heritage Traiteur targetam o categorie mai larga de persoane care apreciaza gastronomia sofisticata, dar care nu au intotdeauna timp sa mearga la restaurant".
La Heritage Traiteur se poate lua de exemplu micul dejun, inauntru, la cele cateva mese asezate cochet si "garnisite" cu produse ca pain au chocolat, pain au raisin sau croissante, caffe latte-uri si ceai. Insa pentru masa de pranz si cina clientii pot comanda, in afara de meniul fix, si un meniu si serviciu personalizat, acasa sau la birou. Din meniul de pranz nu lipsesc terina de foie gras nature, terina de iepure cu alune, supe si creme delicate. Printre felurile calde se numara vita Bourguignon, Coq au vin insotite de garnituri ca sos "Ratatouille" cu masline si busuioc sau pilaf cu ierburi de Provence. Iar deserturile promit arome de capsuni si lamaie prinse in aluat de ciocolata sau macarons asortate. Pentru cina, nu lipsesc salate piemontaise cu sunca, paysanne, sau salatele bio.
"Credem ca cele doua activitati se completeaza, avem la restaurantul
Heritage o echipa de bucatari care poate gati si pentru traiteur deschizand portile catre gastronomia fina unei categorii mult mai largi de consumatori".
Printre delicaterii si restaurante cu