Situat pe Dorobanţi, vizavi de Perla, localul îşi respectă în totalitate tema, de la decor până la meniu.
Când intri în restaurant, prima senzaţie pe care o ai este că ai ieşit afară, în grădina Castelului de la Balcic al Reginei Maria. Decorul reproduce grădina castelului, camera reginei, dar şi străzile vechi ale oraşului. (GALERIE FOTO)
Restaurantul este unul elegant şi arată cu totul diferit faţă de alte localuri. La intrare, este reprodusă grădina castelului din Balcic, apoi intri într-o sală care arată precum pe străzile vechi ale oraşului bulgăresc. De asemenea, restaurantul mai are şi o sală reprodusă perfect după camera reginei Maria din castelui de la Balcic.
În meniul acestui restaurant găseşti o multitudine de preparate tradiţionale bulgăreşti. Specialitatea localului este mielul, care se regăseşte în cele mai multe preparate gătite de bucătarul-şef care este bulgar.
Ambasadorul Bulgariei, client fidel
Restaurantul a fost deschis la 21 mai anul acesta şi are program zilnic între orele 11.00 şi 23.00. Localul este frecventat atât de bulgari, cât şi de români, iar cel mai aglomerat este seara şi în weekend.
„Obişnuiesc să ia masa aici bulgarii care muncesc în Bucureşti, dar şi ambasadorul Bulgariei în România, sau miniştri bulgari care vizitează capitala României“, se mândreşte unul dintre patronii restaurantului, domnul Dimitrov.
Materialele folosite la decorarea localului au fost aduse din Bulgaria, piatra de pe jos şi de pe pereţi fiind luată special din Balcic.
Restaurantul are 110 locuri în cele două saloane aflate înăuntru şi 60 de locuri în grădină. Aceasta nu este însă în aer liber, este tot un salon închis şi încălzit, dar vara se poate renunţa la geamuri.
Cesnova şi Snejanka în meniu
Meniul este 100% bulgăresc, iar cele mai appreciate produse a