Experţii portalului imobiliar www.TopEstate.ro susţin că niciuna dintre ofertele cu preţuri net superioare celor minime înregistrate în aceeaşi zonă nu argumentează sustenabil diferenţa de preţ, care depăşeşte şi 35%.
Această perioadă în care puţini mai sunt aceia care au curajul şi posibilitatea să-şi cumpere o casă, fie ea vilă, apartament sau garsonieră, determină o parte dintre vânzători să scadă mult preţurile, în timp ce alţii ţin, nejustificat, de unele mult mai umflate.
Urmare a acestui lucru este faptul că, în multe cazuri, constănţenii pot achiziţiona o casă la periferie, ori într-o zonă centrală, cu aceiaşi bani. În lipsa transparenţei pieţei apar oferte de dumping în centru, ale celor aflaţi în disperare de cauză, dar şi oferte cu preţuri nejustificat de mari ale celor mai „lacomi", la periferie.
Potrivit portalului imobiliar www.TopEstate.ro, în Municipiul Constanţa, preţurile pentru un apartament cu două camere, în zona City Park, semidecomandat, confort 1, cu suprafaţa medie de 49 metri pătraţi, variază între 48 000 şi 70 000 euro, adică cu 31,5%.
Pentru apartamentele cu trei camere, cu suprafaţa medie de 60 de metri pătraţi, în zona şi condiţiile prezentate mai sus, preţurile variază între 55 000 şi 85 000 de euro, cu diferenţe de până la 35,3%.
De cealaltă parte, casele de la periferie, cu suprafaţa medie de 80 de metri, au preţuri cuprinse între 55 000 şi 85 000 de euro, variaţie tot cu peste 35%.
Portalul imobiliar www.TopEstate.ro mai precizează că în Zona Viile Noi, ofertele pentru vile sunt la fel de „colorate". Preţul mediu pe metrul pătrat este 640 de euro, însă poate pleca de la 535 euro şi ajunge până la 860 de euro, cu o variaţie cu 38%, tot fără justificare, potrivit reprezentanţilor portalului.
În zona ultracentrală, preţul pe metrul pătrat al vilelor variază, potrivit www.TopEstate.ro, de la 700