„Târguleţu Vintage“, unde se comercializează îmbrăcăminte şi accesorii din anii 20-60, este deschis, la Casa Tranzit de pe strada Bariţiu, până la ora 18.00. Rochiţele din anii ’50, poşete anilor ’60, dar şi bijuteriile şi accesoriile din acea vreme au reînviat o perioadă a bunului gust pentru vizitatorii târgului.
Casa Tranzit s-a transfortat astăzi, în ajun de Moş Nicolae, într-un şifonier imens, retro, la care visează orice domnişoară. Sute de genţi de toate mărimile şi culorile, sumedenie de bijuterii, de la cele lucrate manual, la cele cumpărate din magazine şi uitate în cutia cu gablonţuri, manşoane, căciuliţe pentru un aer de vacanţă retro, rochii vintage-glamour pentru seara de Revelion, sunt expuse astăzi, până la ora 18.00, în spaţiul de pe strada Bariţiu. „Târguţu’ Vintage” a adunat 15 expozanţi, majoritatea veniţi din Bucureşti, Braşov, Timişoara, oraşe unde târgurile de acest fel au devenit, deja, o tradiţie.
Coadă la produsele vintage
La ora 11.00, când vânzătorii şi-au aranjat standurile, clujenii au format o coadă la intrare, curioşi să facă o achiziţie deosebită pentru bocănceii lui Moş Nicolae.
Vizitatorii s-au teleportat imediat în anii ’20-’60, printre obiectele vestimentare, elementele decorative, bijuteriile şi muzica de fundal.
„Sunt o mare consumatoare a acestor haine. Îmi plac culorile, îmi place stilul retro al anilor ’60. Caut o rochie mini trapez, cu care să mă îmbrac de Revelion, şi nu numai. Vreau să fiu, pentru o noapte, Audrey Hepburn”, povesteşte, încântată, Angela Florea, o tânără clujeancă de 23 de ani.
Afaceri cu produse din anii 60.
Pentru unii expozanţi, vintage nu este doar un stil de îmbrăcăminte, ci şi o afacere în toată regula. Mihaela Mardale a venit din Braşov pentru acest târg, şi călătoreşte în toată ţara, unde participă la evenimente similare. Când a văzut că în