Kim Yong Nan, ultimul ministru de Externe care a vizitat România înainte de căderea comunismului, era primit de Nicolae Ceauşescu. Prin Decret al Consiliului de Stat, mărirea burselor pentru elevi şi studenţi căpăta putere de lege. O notă a Securităţii informa ce le spusese George Bush şefilor de state membre NATO după întâlnirea cu Mihail Gorbaciov de la Malta. Întreprinderea Dumbrava din Sibiu, producătoare de fire din lână şi ţesături, împlinea trei decenii.
880 DE LEI, CEA MAI MARE BURSĂ
În prima parte a zilei Nicolae Ceauşescu a participat la şedinţa Consiliului de Stat. La loc de cinste pe ordinea de zi - cea mai recentă binefacere pentru popor. În aplauze şi în unanimitate s-a adoptat decretul de mărire a burselor pentru elevi şi studenţi cu 10 procente. Noutăţile erau cuprinse în două articole ale Decretului.
"Începând cu data de 1 decembrie 1989, spunea articolul 1, bursele de şcolarizare şi bursele pe bază de contract acordate, potrivit legii, studenţilor şi elevilor de la învăţământul de zi, se majorează în medie cu 10 la sută şi se stabilescu după cum urmează: 1) pentru studenţi, între 685 şi 880 lei lunar; 2) pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal, între 645 şi 765 lei lunar; 3) pentru elevii din şcolile profesionale, între 680 şi 845 lei lunar". Iar articolul al doilea: "Studenţii de la învăţământul de zi care obţin la învăţătură mediile prevăzute de lege, ai căror părinţi sau alţi susţinători legali sunt muncitori sau ţărani membri ai cooperativelor agricole de producţie, beneficiază de bursă integrală, indiferent de nivelul veniturilor cumulate ale părinţilor sau altor susţinători legali".
ULTIMUL MINISTRU DE EXTERNE VENIT LA BUCUREŞTI
Numărând ţările cu regim comunist netulburat de valul schimbării, observatorilor occidentali le dădea cifra trei: Cuba, Coreea de Nor