Secretarul general al Departamentului Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner, a declarat că niciuna dintre marile bănci de pe Wall Street nu ar fi supravieţuit în acest an dacă nu ar fi primit ajutoare de la guvern şi a îndemnat instituţiile financiare să acorde bonusuri "mai cumpătat". "Este foarte important să schimbăm în acest an modul în care sunt plătiţi aceşti directori executivi, dar şi formele de compensare. Trebuie să punem capăt unei ere a bonusurilor irespon
Secretarul general al Departamentului Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner, a declarat că niciuna dintre marile bănci de pe Wall Street nu ar fi supravieţuit în acest an dacă nu ar fi primit ajutoare de la guvern şi a îndemnat instituţiile financiare să acorde bonusuri "mai cumpătat".
"Este foarte important să schimbăm în acest an modul în care sunt plătiţi aceşti directori executivi, dar şi formele de compensare. Trebuie să punem capăt unei ere a bonusurilor iresponsabil de mari", a declarat Geithner pentru Bloomberg Television, preluată de agenţia de presă Bloomberg, potrivit Mediafax.
Preşedintele Barack Obama a arătat anterior că bonusurile mari acordate pentru a recompensa asumarea de riscuri excesive de către bancheri se numără printre principalele motive ale celei mai severe crize financiare din ultimii 80 de ani. Administraţia a desemnat în acest an un "ţar al bonusurilor", care are responsabilitatea de a analiza şi aviza pachetele salariale şi de compensare propuse de băncile şi companiile care au încasat cele mai mari ajutoare de stat.
Goldman Sachs şi Morgan Stanley continuă moda bonusurilor
Goldman Sachs, Morgan Stanley şi JPMorgan Chase vor plăti bonusuri record în acest an, potrivit estimărilor analiştilor. Recordul Goldman Sachs a fost stabilit în anul 2007, când banca a acordat în total angajaţilor bonusuri de 20,2 miliarde de dolari, sumă d