Târgovişteanul, interpret de muzică populară, este unul dintre primii dâmboviţeni care a imprimat la Radiodifuziunea Română, pe vremea comunismului.
Artistul mărturiseşte că şi-a descoperit pasiunea pentru muzică încă de pe vremea când împlinise vârsta de 8 ani. „ Ţin minte că eram în clasa a doua când am cântat pentru prima dată pe scenă, la o serbare de sfârşit de an şcolar. Mi-au plăcut aplauzele celor din public. Din momentul acela, am devenit dependent nu numai de muzică, ci şi de aplauze, care pentru mine şi astăzi sunt cea mai mare răsplată pe care o poate primi un artist”, a spus maestrul Ciucioiu. Mai departe, aşa cum era de aşteptat, au urmat alte spectacole, organizate în afara şcolii, de la care interpretul de muzică populară era nelipsit. „Am prins perioada aceea a festivalurilor comuniste, când, ca să fiu sincer, se făcea mai multă muzică de calitate decât se face astăzi”, a adăugat acesta.
„În 1974 mi-am jucat şansa”
La vârsta de 17 ani Gheorghe Ciucioiu ştia deja care este drumul pe care avea să îl aleagă, acela al muzicii. Hotărât şi înzestrat cu talent, dornic să muncească, acesta s-a înscris la secţia de canto a Şcolii Populare de Artă, sub îndrumarea profesoarei Constanţa Câmpeanu. „În anul 1974 mi-am jucat şansa pe care o aveam. Am profitat din plin de faptul că eram omul potrivit la locul potrivit. După un an de zile am fost selectat la Festivalul „Maria Lătăreţu”, care s-a ţinut la Târgu Jiu, unde am obţinut o Menţiune. Pentru mine a însemnat enorm, era pentru prima dată când culegeam roadele muncii mele”.
Turnee în Franţa şi Spania
Primul succes i-a dat încredere în forţele proprii, în talentul pe care de atâtea ori îl consacrase şi pe care a continuat să îl valorifice prin sutele de concerte în toată ţara. Încrezător în sine, Georghe Ciucioiu nu a ezitat să testeze reacţia publicului de pest