Artistul care lucrează la Şcoala 190 s-a apucat de cântat la vârsta de şase ani, în formaţia de fluieraşi a comunei natale, ajungând apoi instrumentist la „Cununa Carpaţilor“.
Încă din fragedă pruncie a manifestat talent artistic şi, mai ales, acela de a cânta la instrumente muzicale tradiţionale, precum fluierul sau naiul. Primul profesor care i-a remarcat talentul a fost Valentin Ciobanu, la îndemnul căruia şi-a început cariera muzicală în Formaţia Mică de Fluieraşi a comunei natale Dobroteşti din judeţul Teleorman. Cântăreţul s-a urcat pentru prima oară pe scenă la vârsta de doar 8 ani, la Festivalul de la Năvodari. (GALERIE FOTO)
În 1967 s-a mutat în Bucureşti, dar abia 11 ani mai târziu, la 1 noiembrie 1979, avea să obţină un post de instrumentist în Ansamblul Folcloric „Cununa Carpaţilor“, alături de care a rămas până în iulie 2002.
A cântat în toată lumea
În prezent, Ionel cântă la fluier, nai, caval şi cimpoi, iar de-a lungul timpului el a participat, împreună cu cei din ansamblul folcloric din care făcea parte, la numeroase turnee naţionale şi internaţionale. Primul său concert în străinătate s-a petrecut la Festivalul Mondial din Coreea, în anul 1980, dar spune că cele mai frumoase amintiri le are legat de Festivalul Mondial de la Moscova, din 1985 şi de festivalulurile de la Năvodari.
Instrumentistul se poate lăuda că a cântat, până acum, alături de marii cântăreţi români şi nu numai. Spre exemplu, dintre cei alături de care a urcat pe scenă îi putem enumera pe Sofia Vicoveanca, Benone Sinulescu, Ştefan Hruşcă şi Mirabela Dauer.
„Am cântat la Săptămâna Culturii Româneşti la Hotelul Marriott, la Palatul Regal atunci când veneau delegaţii oficiale, dar şi la târguri şi expoziţii de tot felul“, mărturiseşte Ionel. Din păcate, spune el, muzica populară nu mai e căutată aşa cum era pe vremuri. „Din cauza manelelor, f