Mai mult de jumătate din locuinţele construite în Bucureşti în perioada 2006-2007 au fost dezvoltate de companii necunoascute şi fără experienţă, la o calitate îndoielnică şi greu de vândut în această perioadă. Numărul acestor companii a început să pălească, în ultima perioadă, în detrimentul companiilor cu experienţă internaţională şi jucătorii de pe piaţă se aşteaptă ca, după criză, ponderea lor să fie una insignifiantă în piaţă. În primul semestru a
Mai mult de jumătate din locuinţele construite în Bucureşti în perioada 2006-2007 au fost dezvoltate de companii necunoascute şi fără experienţă, la o calitate îndoielnică şi greu de vândut în această perioadă. Numărul acestor companii a început să pălească, în ultima perioadă, în detrimentul companiilor cu experienţă internaţională şi jucătorii de pe piaţă se aşteaptă ca, după criză, ponderea lor să fie una insignifiantă în piaţă.
În primul semestru al acestui an, pe piaţa bucureşteană figurau 37 de proiecte care oferă un total de 14.500 de apartamente. Dintre acestea 7.600 de unităţi (6.600 în fază de proiect şi 1.000 livrate) sunt încă disponibile pentru vânzare, potrivit ultimei analize de piaţă realizată de Colliers International.
Dacă luăm în considerare şi un număr de aproximativ 3.500 de apartamente care au fost vândute către investitori şi sunt oferite pe piaţă pentru revânzare, oferta disponibilă de apartamente noi pe piaţa din Bucureşti ajunge la 11.100 de unităţi ce fac parte din ansambluri rezidenţiale mari.
„E greu de înregistrat apartamentele construite de persoane fizice şi de altfel de companii decât cele de dezvoltare imobiliară. Dacă luâm în considerare şi proiectele anunţate, este clar că multe nu se vor mai face, iar cele care sunt în construcţie o să aibă întârzieri majore. Cred că circa jumătate dintre apartamentele aruncate în piaţă în anii 2006-2007