Cu ajutorul calculatorului şi al cunoştinţelor de reconstrucţie facială, suceveanul reuşeşte să creeze fotografii actualizate ale celor care nu sunt de găsit. Patrick Danilevici este director de Relaţii Publice şi Comunicare la Centrul Român pentru Copiii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual „Focus“ din Bucureşti.
Humoreanul a ajuns să lucreze aici din întâmplare, dar acum nu se vede făcând altceva. După ce a terminat Masterul de Comunicare de la Universitatea „Ştefan cel Mare“ din Suceava a vrut să-şi aprofundeze cunoştinţele şi a urmat un doctorat la Bucureşti, unde a găsit acest post.
Aici, el ajută la rezolvarea cazurilor de copii dispăruţi, cea mai recentă şi mai cunoscută implicare a lui fiind în campania: „Stop Indiferenţei! Împreună îi putem găsi!“.
Alături de agenţi FBI şi CIA
Humoreanul este cel care redă speranţa părinţilor cărora le-au dispărut copiii de mai multă vreme. Patrick are nevoie doar de o fotografie a minorului şi cu ajutorul calculatorului reuşeşte să obţină o imagine actualizată a celui dispărut.
Suceveanul este un maestrul al Photoshop-ului, program de editat fotografii, dar pentru a reuşi să obţină o fotografie care să reflecte cât mai fidel imaginea actualizată a unei persoane dispărute în urmă cu mai mulţi ani, acest program nu este suficient.
Tehnica folosită de el se numeşte „îmbătrânire digitală“ şi are la bază cunoştinţe de reconstrucţie facială, pe care le-a acumulat în SUA. Acolo a participat la un curs susţinut de un specialist în reconstrucţie facială şi de un doctor în antropologie şi s-a specializat alături de angajaţi ai FBI, CIA, poliţişti şi angajaţi ai Marinei americane.
„Ca om de comunicare, cea mai grea parte este atunci când avem de-a face cu o dispariţie alarmantă a unui copil sub vârsta de 14 ani, a cărei viaţă poate fi în pericol şi trebuie să