Maestrul Horia Vîrlan îşi lansează un volum într-un turneu naţional.
Emisiunea „Cireaşa de pe tort” propune românilor, pe lângă artă culinară, un alt ingredient inspirat: divertismentul. De acesta se ocupă un „chef”, în persoana lui Horia Vîrlan, care invită permanent vedete şi persoane publice „obligate” să gătească prin rotaţie, sub atenta sa observaţie şi sub ochiul său critic.
Simpaticul maestru bucătar a ajuns la o polularitate care îi permite să scoată pe piaţă o carte de bucate, inspirată pe undeva şi din ceea ce au gătit invitaţii săi la emisiunea de la Prima TV.
Condimente printre rânduri
Volumul de bucate ţine cont, pe cât se poate, de dieta secolului XXI, şi este împărţită în patru capitole, fiecărui capitol corespunzându-i un anotimp. Ineditul acestei cărţi constă în prezentarea preparatelor, fiecare însoţit de câte o fotografie, şi în faptul că autorul propune, la sfârşitul fiecărui capitol, câteva liste de meniu pentru evenimentele care se sărbătoresc în perioada respectivă.
„Cartea este pigmentată cu diferite comentarii referitoare la originea preparatelor şi cu amintiri din cariera mea de bucătar. «Materiile prime» vor fi influenţate de sezon şi vor fi specifice pieţei noastre, fără fiţe «high class»”, a ţinut să mai precizeze Horia.
De altfel, vedeta de la Prima TV a început, de ieri, un turneu de lansare pentru acest volum, urmând să ajungă, până pe 9 ianuarie 2010, prin toată ţara. Astfel, marţi, 8 decembrie, se va opri la Piteşti, apoi va avea lansări la Sibiu, Deva, Timişoara, Ploieşti, Suceava şi Bacău.