Pentru că este pasionat şi de istorie dar şi de relaţiile internaţionale, tânărul de doar 19 ani este student la două facultăţi simultan, însă, el îşi face timp şi să publice volume de proză
În clasa a III-a, Mihai s-a remarcat prin compunerile sale scrise la şcoală şi, cu ajutorul învăţătoarei lui a ajuns în Cenaclul Orfeu al Bibliotecii „Nicolae Iorga". Aici, tânărul s-a format ca scriitor, a evoluat şi a fost susţinut, dar mai ales încurajat să meargă pe acest drum. Până în clasa a VIII-a lui Mihai nu i-a plăcut deloc istoria pentru că era îi era greu să reţină anii, i se părea o materie dificilă şi în plus el avea înclinaţii spre biologie şi literatură.
Însă, în ultimul an din şcoala generală s-a produs o schimbare majoră în viaţa lui. „Atunci am avut o profesoară la clasă, doamna Rodica Tăicuţu, care m-a determinat să mă apropii de istorie şi mi-a arătat de ce este important să cunosc această materie. Atunci am început să învăţ la istorie cu adevărat", explică tânărul.
De la o joacă la planuri de viitor
Mai în glumă mai în serios, Mihai a devenit pasionat de istorie şi a început să participe la numeroase concursuri şcolare. În plus, tot din pasiunea sa pentru istorie, tânărul a devenit colecţionar de monede şi a reuşit să strângă până acum peste 1.000 de bănuţi vechi. Unii dintre ei provin din casa unchiului său, pasionat şi el de numismatică, iar alte monede au fost achiziţionate de băiat din diverse magazine de antichităţi sau alte magazine de profil.
Deşi a studiat la un profil de matematică-informatică în liceu, istoria fiind doar o pasiune de-a sa, Mihai s-a decis, după absolvirea celor 12 clase liceale să urmeze o facultate de istorie. Însă, în urma unui premiu câştigat în clasa a XI-a, el a rămas fascinat şi de relaţiile internaţionale. „Ştiinţele politice sunt foarte apreciate, de aici poţi alege multe cari