Micuţii cu deficit de atenţie, cu autism, dar şi cei depresivi pot fi consiliaţi gratuit de specialişti într-un nou centru din Bucureşti. Sursa: Codrin Prisecaru
Acasă, copiii sunt învăţaţi cum să se poarte, iar această educaţie e numită reprezentativ „cei şapte ani de-acasă”. La şcoală, cei mici primesc multe noţiuni de cultură generală.
În primul Centru de Educaţie Emoţională şi Comportamentală pentru Copii (CEECC), inaugurat săptămâna trecută în Capitală, de Fundaţia Salvaţi Copiii, prichindeii primesc o lecţie şi mai importantă - aceea de a se simţi bine în pielea lor şi de a se descurca în viaţă.
Părinţii care au puşti cu deficit de atenţie (ADHD), agresivi, anxioşi, depresivi sau autişti pot apela de a cum, gratuit, la cei 12 specialişti ai centrului aflat în Capitală: psihiatri, psihologi, logopezi, asistente medicale, psihopedagogi. Astfel, nu trebuie să mai bată pe la uşile spitalelor în căutarea unui specialist care să-i ajute contra cost.
Cu desene pe pereţi şi jucării nu prea multe, ca să nu le distragă atenţia, prichindeii sunt primiţi la centrul din Bd. Unirii, nr. 43-45, într-un spaţiu prietenos. Iar specialiştii îi fac să simtă că vorbesc cu un frate mai mare.
Cu ce greşesc părinţii
„Vreau să fie un copil normal, ca toţi ceilalţi”, spune o mămică tânără, urmărindu- şi puştiul blond care se învârte prin cameră după jucării. „Îl rog să-mi aducă ceva şi nu vrea, nu mă ascultă şi parcă nu mă înţelege”, mai spune mămica, frământându-şi mâinile în faţa psihologului.
„Copiii îl izolează. Ştiu că uneori, când e provocat, ajunge şi la îm brânceli, dar, la şedinţă, a venit o mămică şi a spus că e obraznic şi nu-l mai lasă pe copilul ei să se joace cu al meu”, povesteşte femeia.
Băieţelul ei suferă de retard uşor recuperabil şi este deja la a treia şedinţă de