Circa 20 de milioane de persoane şi-au pierdut locurile de muncă la nivel mondial după declanşarea crizei, care ameninţă slujbele a alte cinci milioane de oameni dacă guvernele retrag prea repede măsurile de susţinere a economiei, potrivit Organizaţiei Mondiale a Muncii, citate de AFP. "Din octombrie 2008, după declanşarea crizei financiare, şi-au pierdut locurile de muncă 20 de milioane de persoane", se arată în raportul pe 2009 al organizaţiei. Criza pieţei muncii este depa
Circa 20 de milioane de persoane şi-au pierdut locurile de muncă la nivel mondial după declanşarea crizei, care ameninţă slujbele a alte cinci milioane de oameni dacă guvernele retrag prea repede măsurile de susţinere a economiei, potrivit Organizaţiei Mondiale a Muncii, citate de AFP.
"Din octombrie 2008, după declanşarea crizei financiare, şi-au pierdut locurile de muncă 20 de milioane de persoane", se arată în raportul pe 2009 al organizaţiei.
Criza pieţei muncii este departe de final, iar retragerea prematură a măsurilor de sprijin economic ar avea efecte negative importante, a avertizat, luni, Raymond Torres, autorul raportului.
Încheierea prea rapidă a programelor economice ale guvernelor ar determina o recuperare economică "fragilă şi incompletă", iar cinci milioane de persoane şi-ar putea pierde locul de muncă dacă nu sunt urmate măsuri adecvate, a spus el.
În plus, 43 de milioane de şomeri ar putea rămâne fără slujbe pe termen lung sau să devină inactivi.
În lipsa planurilor de sprijinire a economiei, piaţa muncii din statele bogate nu va reveni până în 2013 la nivelul de angajare de dinaintea declanşării crizei.
În statele cu economii emergente şi în curs de dezvoltare, recuperarea va fi mai rapidă, urmând să înceapă în 2010 şi să se încheie în 2011.
Potrivit raportului din septembrie al organizaţiei muncii, măsurile adoptate de statele me