Rock and roll, muzica familiei Strauss, poveşti de Crăciun spuse, dansate şi cântate, festivaluri şi focuri de artificii sunt incluse în oferta show-urilor de sfârşit de an. De la Bucureşti până la Viena, Paris, Düsseldorf, Londra sau New York se cântă şi se dansează în cinstea Sărbătorilor de iarnă.
Reţeta succesului la publicul din România, descoperită de Ştefan Bănică jr în urmă cu opt ani, înainte de Crăciun, a funcţionat şi pe timp de criză.
Patru dintre spectacolele programate în acest decembrie, la Sala Palatului, s-au vândut deja, iar pentru cel de-al cincilea, din 14 decembrie, mai sunt disponibile doar câteva bilete.
Anul trecut, Bănică jr recunoştea că maratonul de concerte este foarte solicitant fizic şi că ideal ar fi să aibă o zi de pauză, dar bătălia care se dă în ultima lună a anului pe cea mai bună sală de concerte din Bucureşti nu-i permite acest lux.
Tot pe scena Sălii Palatului cântă şi Tudor Gheorghe, pe 18 şi 22 decembrie, în spectacolul „Degeaba...?!" despre care artistul spune că seamănă cu România la 20 de ani de la Revoluţie: are disperare, frustrare, dar şi iertare şi speranţă.
Colinde, rock şi polci
Cel mai tânăr „client" al Sălii Palatului este Cleopatra Stratan, interpreta de şapte ani care va cânta piese de pe cel mai nou album, „Colinde magice", material discografic ce apa re împreună cu ziarul „Adevărul" chiar în ziua concertului, 23 decembrie.
Colinde ca „Florile dalbe" sau „Linu-i lin" vor răsuna de pe scena Sălii Polivalente în interpretarea lui Ştefan Hruşcă, artistul care a început în noiembrie un turneu de Crăciun în 41 de oraşe din ţară.
Scena Teatrului Naţional Bucureşti este rezervată trupei Iris, care va susţine două spectacole în decembrie, iar cea a Ateneului Român, galei caritabile „Crăciun pentru toţi", în care artişti români şi străini