Câştigul salarial mediu nominal net a fost 1.375 lei în octombrie, în creştere cu 16 lei (1,2%) faţă de luna precedentă, însă a fost mai mic comparativ cu nivelul înregistrat în lunile martie, aprilie, iunie, respectiv iulie ale acestui an, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS). În octombrie, valorile cele mai mari ale salariului mediu net au fost înregistrate în transporturile aeriene (3.282 lei), iar cele mai mici în activităţile de hoteluri şi restaurante (7
Câştigul salarial mediu nominal net a fost 1.375 lei în octombrie, în creştere cu 16 lei (1,2%) faţă de luna precedentă, însă a fost mai mic comparativ cu nivelul înregistrat în lunile martie, aprilie, iunie, respectiv iulie ale acestui an, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).
În octombrie, valorile cele mai mari ale salariului mediu net au fost înregistrate în transporturile aeriene (3.282 lei), iar cele mai mici în activităţile de hoteluri şi restaurante (769 lei).
Câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 1.881 lei, cu 1,1% mai mare faţă de luna precedentă.
În luna octombrie, faţă de septembrie, în cea mai mare parte a activităţilor economice, nivelul câştigului salarial mediu net a fost în uşoară creştere, ca urmare a acordării de premii ocazionale (inclusiv prime de vacanţă), drepturi în natură şi ajutoare băneşti din fondul de salarii şi realizărilor de producţii mai mari.
Cele mai mari creşteri
Cea mai mare creştere a câştigului salarial mediu net s-a înregistrat în domeniul fabricării produselor din tutun, unde salariile au urcat cu 10,2%. Salariul mediu net în la tipărirea şi reproducerea pe suporturi a înregistrărilor a avansat cu 8,4%.
Majorări între 4% şi 7% au fost înregistrate în sănătate şi asistenţă socială, extracţia cărbunelui superior şi inferior, repararea, întreţinerea şi instalarea maşinilor şi echipamentelor, învă