Investiţia în amenajarea cu locuri de parcare a unui lot de teren situat într-o zonă semicentrală se amortizează în câţiva ani. În aşteptarea parcărilor promise de autorităţile locale, proprietarii de terenuri din Bucureşti fac bani frumoşi din transformarea parcelelor pe care le deţin în parcări private.
Fiecare bucureştean ştie cât de greu este să găsească un loc de parcare atunci când are proasta inspiraţie să ajungă acasă mai târziu de ora 17.00. O operaţiune care nu ar trebui să dureze mai mult de câteva minute se transformă într-un adevărat maraton al turelor prin cartier. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care Mihai, care locuieşte într-un apartament de bloc, s-a decis să cumpere un teren pe care să îşi construiască o casă, neapărat cu garaj.
A găsit un lot care îndeplinea criteriile pe care şi le dorea. Este destul de aproape de centru, în cartierul Teiul Doamnei, şi, mai mult decât atât, este la doi paşi de blocul în care locuieşte. Numai că planurile iniţiale i-au fost date peste cap de scăderea salariului.
Astfel încât a început să se întrebe cum ar putea valorifica terenul pe care îl avea. Soluţia i-a venit în minte destul de repede. A transformat cei 300 de metri pătraţi în spaţii de parcare. A avut nevoie de un certificat de urbanism şi de autorizaţie de construcţie. Le-a obţinut în câteva săptămâni. Amenajarea în sine l-a costat doar câteva sute de euro, în condiţiile în care cea mai scumpă etapă a fost cea a construcţiei gardului.
Clienţi a găsit repede, iar Mihai speră să amortizeze investiţia în câţiva ani. Inclusiv banii cheltuiţi pentru cumpărarea terenului. Un teren de 300 de metri pătraţi situat în cartierul Teiul Doamnei costă aproximativ 300.000 de euro. Pe această suprafaţă pot fi parcate în jur de 20 de maşini. Dacă pentru fiecare, proprietarul plăteşte 300 de lei lunar, investiţia va fi amortizată în 15