Am vazut si comentat rezultatul alegerilor din studioul TVR. Nici in cel mai important moment politic - prezentarea exit-poll-urilor - televiziunea publica n-a reusit sa-si ascunda partizanatul politic. Singurul politician prezent in platou intre noua si zece seara a fost Lavinia Sandru, ca sustinator al lui Mircea Geoana. N-am inteles de ce un politician fara anvergura, fara vreo responsabilitate politica vine la televiziunea publica, n-am inteles de ce n-a fost invitat in paralel si cineva din tabara cealalta.
Lavinia Sandru a avut misiunea sa anunte si sa repete la ora 21.00 cand TVR a prezentat exit poll-urile, ca "Romania are un nou presedinte: Mircea Geoana". Au sustinut-o ceilalti invitati din platou, pe diferite voci: Stelian Tanase, Cristian Parvulescu si, ceva mai rezervat, Marius Pieleanu.
In prima ora, nici unul dintre cei evocati n-au manifestat mari rezerve in fata cifrelor prezentate de cele patru institute de sondare: INSOMAR (Geoana 52%, Basescu 48%), CCSB (Geoana 51%, Traian Basescu 49%), CURS (Geoana 50, 8 - Basescu 49, 2%). Cu totii, inclusiv reprezentantul CURS care realizase sondajul pentru TVR, au expus teoria ierarhiei care nu mai poate fi schimbata in conditiile in care trei sondaje il prezinta pe Geoana cu un avans mai mare sau mai mic in fata lui Traian Basescu. Cu totii au prezentat cifrele CSOP-IRES (50% - 50%) drept necredibile cata vreme insitutul lucreaza pentru PDL.
Cu totii au gasit nerelevant faptul ca primele doua institute, INSOMAR si CCSB sunt controlate de Vantu si Voiculescu, apropiati de Geoana. Relevant era doar in cazul CSOP. Argumentul lor suprem era ca trei sondaje spun ceva si doar unul altceva. Cel putin primele doua au jucat si joaca in mod evident cu Geoana, iar fata de CURS imi mentin cateva rezerve.
Am fost mirat sa constat ca limbajul propagandistic al Laviniei Sandru a fost