Directorii firmelor de catering spun că în ultimii patru ani orădenii s-au obişnuit să comande platouri pentru mesele de sărbători.
De Sfântul Nicolae telefonul a sunat non-stop la firmele de catering din oraş, cu comenzi pentru mese festive. Administratorii firmelor de catering spun că orădenii care şi-au serbat ziua onomastică au preferat să apeleze la profesionişti, decât să îşi exploateze soţiile.
Pentru Revelion şi Crăciun, aceştia se aşteaptă la comenzi semnificative. „În ultimii patru ani numărul comenzilor de platouri reci, de sărbători, a fost în continuă creştere”, a spus Leontina Lencar, director economic la Select Catering. Aceasta a observat că tot mai multe persoane fizice preferă să comande platouri, indiferent că este vorba despre un eveniment serbat la serviciu sau în familie.
Semne bune pentru acest sezon
„Clienţii care fac comenzi pentru prânzul zilnic ne-au întrebat deja de meniurile de sărbători”, recunoaşte Lencar. Şi Emil Bradea, administrator la firma „A la Chef Catering”, spune că a crescut numărul de clienţi, chiar dacă trecem printr-un an de criză. Potrivit acestuia, au succes platourile de bază cu şniţele, chifteluţe, cabanos şi doboş de şuncă şi caşcaval. „Pentru un bufet suedez rece porţia de persoană costă între 15 şi 17 lei”, spune Emil
Bradea.
Gospodinele câştigă timp
Ana Lucaciu are 29 de ani şi Revelionul îl va petrece acasă cu soţul şi încă o pereche. „Deja ne-am interesat la o firmă de catering. Vom comanda un platou de patru persoane”, spune Ana Lucaciu care consideră că astfel va câştiga şi timp, şi bani.
Meniuri croite după gustul clientului
Un platou rece de trei persoane costă 32 de lei. Există variantă de meniu pentru cinci persoane cu 80 de lei, precum şi platouri sută la sută vegetariene. „Nu impunem un meniu fix. Ne adaptăm bugetului clientulu