Asta am ajuns să auzim. Că “Geoană este preşedintele românilor din România”, deoarece pe Băsescu l-au făcut preşedinte românii din afara ţării. Inepţia aceasta, lipsită de respect pentru ex-paţii noştri, fie că sunt ei din Republica Moldova, din Singapore sau din Statele Unite, a declarat-o Valeriu Steriu, deputat PSD, pe care partidul său îl tot trimite la televiziuni. Probabil că dintr-o dorinţă masochistă de a demonstra că eticheta aceea pusă de preşedintele de onoare al partidului pe preşedintele în exerciţiu al PSD se poate lipi şi pe fruntea altor membri marcanţi.
Conform logicii de lemn a lui Steriu şi a altor membri ai PSD pe care i-am auzit repetând ceva asemănător, nici măcar Mircea Geoană, pe vremea când era ambasador în Statele Unite, între 1996 şi 2000, nu ar fi trebuit să aibă drept de vot. Că doar nu bea suc la dozator şi nu purta blugi Piramid ca cetăţenii dintre graniţele ţării! (Sau, mă rog, ce ar putea fi considerat salamul cu soia al anilor ‘90).
Nici măcar nu mai vorbesc de beneficiile pe care românii din afara ţării le-au adus bugetului de stat în ultimii ani, sau despre respectul cuvenit oricărui deţinător de cetăţenie română, care vine cu toate drepturile aferente, pentru că a făcut-o domnul Teodorescu mult mai bine decât mine, aici. Constat doar că domnul Steriu ar vrea să decidă cine primeşte drept de vot, probabil că pe baza unei adeziuni la PSD. Se minuna de cozile de la ambasadele României, de cum s-au înghesuit românii de peste hotare pentru a vota. Într-adevăr, românii de peste hotare au o determinare foarte mare de a participa la vot. Mulţi au plecat tocmai din cauza condiţiilor politice din ţară. Şi, spre deosebire de unii cetăţeni dintre graniţele ţării, probabil că nu şi-ar vinde votul pe o sticlă de ulei şi un kilogram de carne.
Poate că românii din afara ţării au făcut diferenţa peste 50% din voturi, pentru T